Søk i bloggen

Søt musikk

Forrige helg leverte jeg denne 50 års kaken til en venninne av foreldrene mine.
Hun hadde vært i 50 årslagene dems og likte kakene mine så godt at hun ønsket en selv i sitt 50 årslag. Det var jo super koselig :) Hun ønsket et personligpreg på kaka, og da var det naturlig med trompet og noter siden musikk er hennes lidenskap. Bokstavnene, tallene og notene er laget i Royal icing. På pinterest fant jeg tips om hvordan få til helt svart icing uten å måtte bruke så mye svart konditorfarge at det smitter over på tennene. Det vil man jo helst unngå ;) Trikset var å blande ut i litt kakaopulver før man blander i svart konditorfarge. Da ble det ikke grått, men ga en fin svartfarge.


Jeg danderte notene slik at de strømmer ut av trompeten og ned på notelinjene.


Notelinjene plasserte jeg nederst rundt kaka og en G-nøkkel måtte selvfølgelig være med.
Disse er laget på forhånd slik at de stivner og kan plasseres slik som dette.


Oransje og rødoransje blomster var ønske fra jubilanten og rosene er håndlaget. Å lage roser synes jeg blir mer og mer gøy, kanskje fordi jeg føler at det blir lettere for hver gang og teknikken sitter bedre og bedre. :)


Trompeten er håndlaget i marsipan og malt med gull for å få en messinglook.


Litt glitter og gull må det vel være i et 50 årslag, eller hva? :) Jubilanten var iallefall veldig fornøyd og det er jo ikke noe bedre enn det!


I morgen skal vi i dåp og jeg har fått lov til å lage dåpskaka! Blir spennende å se om dåpsfamilien liker kaka :) Også blir det selvfølgelig koselig å se det nydelige dåpsbarnet! 
Ønsker deg en god helg videre :)

Christina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg synes det er veldig koslig å høre fra deg som leser, enten det er stort eller smått. :)