Søk i bloggen

Mine første makroner


Slik ble altså mine makroner :)
Ikke alle ble like fine, de var litt vanskelige å få av brettet.
Men jeg fant et triks om å ha vann mellom bakepapiret og plata
når den fortsatt var varm, da var det lettere å ta de av.
Syns de smakte riktig så godt, selv om jeg ikke har noe å sammenligne med.
Det tror jeg de ansatte i storsalen også syntes, de forsvant i hvertfall fort :) 
Eller hva staben?

Veit en del ting jeg kan gjøre bedre neste gang, 
men alt i alt er jeg fornøyd :)

Her er oppskriften jeg brukte:

100 g finmalte mandler uten skall
180 g melis
80 g eggehvite
1 ss sukker
Konditorfarge
Vaniljeis
Bringebær

Sikt melis i en bolle og bland inn malte mandler - 
det er viktig at man rører godt slik at alle klumper forsvinner.
Visp eggehvitene noe, tilsett 1 ss sukker og visp fram til marengs.
Ha i konditorfarge - jeg brukte rosa gelefarge fra Panduro som det ikke er så mye smak på, 
men vanlig konditorfarge fungerer også bra.
Vend mandelblandingen inn i marengsen.
Ha røren i en frysepose og klipp et hull i et av hjørnene.
Sprøyt sirkler på bakepapirkledde stekebrett - ca. 5 cm i diameter.
La makronene hvile på brettene til de har stivnet (ca. en halvtime), 
slik unngår du at de sprekker under stekingen.
Stekes midt i forvarmet ovn ved 175°C i ca. 10 minutter - avkjøl på platen.
Makronene skal ikke bli brune under stekingen, og de skal være myke inni.

Lånt av Stina Ballerina

4 kommentarer:

  1. De var ganske digge :) kanskje jeg skal laga noen til bryllupsverkstedet vårt? :)

    SvarSlett
  2. Hvis du pisker eggehvitene stive hadde de blitt høyere som på bildet. Tips fra mamma. Obs men da må du ha miksmaster eller kjøkkenmaskin. Men de smaker sikkert godt uansett...

    SvarSlett
  3. jeg piska den helt stiv, så den ikke rant ut av bollen, men det ble litt plomme i hvitten... kan være det som gjorde det.

    SvarSlett

Jeg synes det er veldig koslig å høre fra deg som leser, enten det er stort eller smått. :)